viernes, 10 de abril de 2015

Pääsiäisloma Part. 1 Montevideo

Whooh, taas aivan upeet lomareissut takana ja kotona Saltossa hennossa kuumeessa jälleen opiskeluiden parissa! Vaikee tottua aina arkeen, ku ois niin mukava olla rannalla kokoajan…

Tosiaan, mun lomat alkoi toissa perjantaina bussireissulla kohti Montevideota. Aamulla saavuin uuden host’siskon Piian kämpille ja möngin suoraan sänkyyn. Mulla oli nimittäin treffit sovittuna samalle päivälle jo yhen maissa päivällä! Parin tunnin yöunien jälkeen laittauduin valmiiks ja lähin kohti televisiokanava MonteCarlon studiota. Muutaman eksymistapauksen jälkeen vihdoin löysin etsimäni suurkaupungin sykkeestä ja studion ovella oliki jo sopivasti oottelemassa Ax-13 kundit!! Pääsin näkemään Uruguayn suurimman televisiokanavan tuotantoa lavasteiden takana, poikien soittaessa live’keikan uuden levyn julkasun kunniaks. Pakko mainita tässä vaiheessa, että kun mä tutustuin noihin jätkiin, nii niillä oli noin 17 000 tykkäystä facessa, nyt riehutaan reilun 50 000 paikkeilla, bändi sai ihan hirveen nousu kiidoon tänä kesänä! No, päivä meni tosi mukavasti ohjelman tuotantopäällikön kanssa jutellen, jäätelöä syöden ja kuvia räpsien! Sain jopa Ax13 uuden levyn lahjaks jajaja <3
Iltapäivällä palailin palaneelle päivälliselle siskon kämpille ja tein tuttavuutta naapurin kissan kanssa. Siskolla oli ongelmia poikkiksen kanssa koko viikonlopun eli ronskin kokonen opiskelija kämppä oli 2 päivää täysin mun vapaassa käytössä <3. Noni, nyt kaikki kuvittelee, et hirveet bileet pystyssä, vessan ikkuna rikki ja oksennusta käytävällä. Ei menny niinku Brasiliassa hahahhaha! Mä otin kaiken irti vapaudesta ja lähin Montevideon keskustaan turisteilemaan. Sunnuntaina tein ihania löytöjä Tristan Narvajan –markkinoilla, joka sijottu mun ovelta lähtien noin 40 korttelin alueelle. Kävelin ympäriinsä ihmisjoukossa tutkien vanhoja natsitavaroita, söin herkullisen kana vartaan ja jäin kattomaan lastennäytöstä. Söin nopeesti päivällisen kotona ja jatkoin taas matkaa kohti pääkatua. Ympäriinsä seikkailun jälkeen löysin itteni sattumalta kattomasta katu Break Battlea ja kuvailemassa itsenäisyyden aukiolla. Lopulta illalla raahauduin väsyneenä kotiin, pistin romanttisen leffan pyörimään tiettarilla ja join teetä. Vietin omaa-aikaa ja rentouduin oikein kunnolla.Sunnuntaina yöllä vielä vaihdoin kotia, toisen suomalaisen vaihtarin Iidan host’kämpille. Ohjelmassa meillä oli lisää turismia! Maanantain meni rantsussa jutellen ja keksejä syöden, kipastiin myös läpi Montevideon kaks suurinta kauppakeskusta.

Tiistaina aamupäivästä mentiin tutustumaan AFS’n uuteen suomalaisvaihtariin Vilmaan, joka oli tullu viettelemään lomapäivää hostperheensä kanssa pääkaupunkiin! Vilma on ollu Uruguayssa vasta vajaan 2 kuukautta, nii oli ihana tälläsenä Uruguay-konkarina (JAJAJAJ) selittää vähän vaihtarivuoden vaaroista, ja parhaista hetkistä J Jugurttipirtelöiden jälkeen jatkoinki sitte matkaa taas ihanille lounastreffeille mielittyni kanssa. Niin sanottu ”lounas” taas vähän veny ja auringon laskiessa rantaan, lähin takasin Iidalle.


Keskiviikkona vielä kipastiin YFUn toimistolla ja onneks kaikki hyvin, ei kuulusteluja, ei rangaistuksia. JES! Sen jälkeen aamupäivä meni vanhan kaupungin pikku katuja pitkin kävellen. Myöhemmin jatkettiin bussilla kohti iso keskuspuistoa, missä pääsiäisviikon kunniaks järjestettiin joku ratsastuskilpailu ja sieltä katolisen kirkon arkkitehtuuria ihmettelemään. Sen verran kiitettävästi tuli käveltyä, et ihan naatteina palattiin kämpille taas. Tällä kertaa ei siis valitettavasti oo mitään bilepäivitystä Montevideosta, syyks voin laittaa sen et nukahdin sänkyyni kesken lauseen (2 kertaa :DD)!
Kaiken puuhailun ja rentoilun jälkeen totesin taas ihanan kaupunkiloman olevan takana ja aamulla oli määrä jatkaa kohti terminaalia!


Pus

No hay comentarios.:

Publicar un comentario