viernes, 9 de enero de 2015

1 sivu 365 sivusta kirjaa

Kello on sopivasti 2 yöllä, syön nameja ja juttelen ihmisten kanssa facebookissa. Toistaseks keskusteluikkunoita on vielä useempi, mut tiedän et hetken päästä niit on enää yks, se sama keskustelu, mikä joka yö jatkuu 5 saakka aamulla. 
Vaikka oon onnellinen, silti joka kerta ku herään, mietin, et mitä pahaa mä tein ansaitakseni tän. Tää oli viimenen asia mitä odotin ja toivoin tapahtuvan tällä puolella maailmaa. 
"Meiän sielut oli tarkotettu toisilleen. Ne vaan synty kauas toisistaan"


"The last time I'll hurt you is the day you realize my rodeo heart was never meant to stay still"

Oonko ees ihanan herkkä vai? Nojoo, jatketaan oikeeseen aiheeseen jajajajja!

Uusi vuosi oli täällä tosi siisti, tosi samanlainen ku Suomessa. Aamupäivä meni ruokia valmistellessa porukalla, syötiin kevyt lounas ja siivoiltiin taloa. Miehet istu koko päivän ulkona oluet kädessä valmistaen Asado-lihaa.
Asado valmistetaan aina ulkona avotulitakassa tai nuotiolla, jossa yleensä laitetaan kokonainen eläin tai sen osa (Ei siis mitään pihvejä) ritilälle, jonka vieressä on toinen ritiläsysteemi missä palaa tuli. Puiden palettua ne karisee ritilän alle hiiillokseks, joka sit siirretään liha-ritilän alle. Valmistusaika riippuu yleensä juhlan tärkeydestä. Jouluna ja Uutena vuotena lihat oli tosi isot ja niitä kypsennettiin pitkään ja hartaasti koko päivän ajan pienellä hiilimäärällä. Arkiasado lämmitetään isolla hiilimäärällä, eikä vie niin paljoo sit aikaa.


Ylpee isipappa

Puol kahentoista aikoihin laitettiin pöytä valmiiks ja leikattiin asadot. Sit syötiin vähän alkupala tyyppisesti sormiruokana sipsejä, sandwitchejä, kylmää lihaa ja makeeseen taikinaan tehtyä kinkkupiirakkaa. Tääl on tosi perinteistä kaikissa juhlissa, et aluks on sormilla syötäviä pikku piirakoita, pitsoja sun muita ja sen jälkeen tulee joku isompi ruoka tai synttäreillä yleensä hapurilaisia tai hodareita.

Kaheltatoista mentiin etupihalle ampumaan raketteja ja toivotettiin hyvät uudet vuodet. Täällä noita raketteja oikeesti ammuttiin vaan siinä 23:55-00:05 ja sit loppu. Jotain koirapommeja on räjähdelly siitä saakka ku ne tuli myyntiin, mut varsinaisesti raketteja ei näkyny yön aikana muuten ku just päivän vaihtuessa (- yks suhahti bileissä ihmisjoukkoon). Rakettejen loputtua mentiin takapihalle syömään asadoja, salaattia ja perunasalaattia. Lyhyesti ja ytimekkäästi. Jälkiruokana oli perinteistä joulupullaa ja pudding-kakkua.Porukat jee!
Hyvää uutta vuottaa!!

MUN iiihan itse nappaama kuva illan parhaasta ilotulituksesta...!!
Hyvin meni...

Bailandoo..

Siskous!

Kahen maissa käveltiin siskojen kanssa Ramblalle (rannikko), missä oli ihan älyttömästi porukkaa ja 2 lava-autoa, joilla molemmilla hirveet bassot ja valo systeemit. Huono sinänsä, et ne autot oli ihan liian lähellä toisiaan, ottaen huomioon, et toinen soitti Cumbiaa ja toinen electronista… Puskettiin mahollisimman lähelle cumbia-autoa (daa) ja silti sai välillä miettiä rytmiä, ku toiset bassot puski päälle. Sen lisäks sain oikeesti potkia miehiä pois, ku ei taas uskonu ettei kiinnosta ja yks mun siskoista joi vähän liikaa ja oli aamuyöstä aika agressiivinen.. MUTTA kuitenkin oli ihan hullu yö ja loistava alku tälle vuodelle!! Tokaa kertaa avasin vuoteni latino maassa, voin todeta, et haluisin viettää jokasen uuden vuoteni tällä puolella maailmaa!! PS. valkonen paita ei siis oo sattumaa, kävin ostaa sen koska Brasilialaisen perinteen mukaan Uutena Vuonna pukeudutaan valkoseen ja lisätään merkityksellisiä väriyksityiskohtia J!
Sillee meni pyhät J Nyt Saltossa taas jo vierähtäny mukavainen viikko. Tullu käytyy kuumilla lähteillä, syötyy ihan hiiiirveesti hedelmiä ja hengailtuu tädin kämpillä jejeje! Meillä oli kitkaa tosi pitkään perheessä, mut nyt tuntuu et on hellittäny tosi paljon, koko viikon ajan ollaan tultu ihan sairaan hyvin toimeen siskon kaa ja tehty paljon juttuja kimpassa! Toivottavasti tää kestää tällee… <3Termas setti!
Cae el sol en tu balcon...

4 comentarios:

 1. Miten, ei kai vaihtari saa ryypätä? Ja olet vielä alaikäinen, eikö pelota että vaihtarijärjestösi saa blogisi kautta vihiä juomIngeistasi? :0

  Vai ovatko nuo lasit vain hämmentäviä?

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Moikka! Kiitti kommentista, tää onkin ollu jo aikasemmin kiinnostava aihe!
   Tosiaan "ryypätä" vaihto-oppilaat ei todellakaan saa tai muutenkaan temmennelle tuubassa. Mutta alkoholin nauttiminen, juhlissa tai esim. baarissa käyminen ei oo kiellettyä. Kännissä en oo täällä esiintyny, nii ei tosiaan oo ollu pelkoa julkasta kuvia missä nautin skumppalasin perheeni kanssa uutena vuonna :-DD

   Eliminar