martes, 26 de agosto de 2014

Latino tyyli?

Mulla ei hirveesti oo mitään päivitettävää nyt. Päivät on ollu perinteisiä, Lauantaina oltiin discossa siskojen kanssa ja tultiin pilkun jälkeen (mikä on täällä kello 6) kotiin, nii Sunnuntain jäi lyhyeks päiväks. Maanantaina ei ollu kouluu, ku oli joku Nostalgia Night, josta en ees päässy nauttii ku on nii samperin kylmä taas :DD Tänään oli kouluu ja sit käytii shoppailee.. mistä päästään mun lempi aiheisiin, VAATTEET! Päivittelen mun tyylistä vähän, ku on tullu ostettu paikallisii vaatteita, koska HALPA on mun lempisana <3
Eli huomenna lähetään siskon yliopiston päättäjäisiin, mihin piti ostaa arkisempi ja perinteisempi mekko ja sit kunnon bailumekko, ku se epävirallinen sessio kestää ilmeisesti KOKO YÖN!Piece of cake 1 290 pesoa/40€                             Paita 290 pesoa/7€ ja hame 1 161 pesoa/35€

 Toisesta kaupasta löysin pari vapaa-ajan paitaa ja ihania repaletoppeja! Koulussa meillä on siis, no, ei koulupuku, mut niin sanotusti pukukoodi: Valkonen kauluspaita ja neutraalin värisiä vaatteita.
Paita 290 pesoa/7€
Paita 654 pesoa/18€
Ja mikä parasta, ku vanhempi sisko ei asu himassa nii sain avaimet sen vaatekaappiin nimimerkillä "kaikkea saa käyttää millon vaan" 
Ja sit se viel lahjotti mulle mun tän hetkisen totaalisen suosikin: revityn paitulin!
Terkkuja äitille: kaikki muutki on tääl rokkareita, lällärää! <3
Sit viel tälläsen loistavan kuvapäivityksen perään vähän lisää kuvia. Käytiin siskon kanssa eläintarhassa ja jokirannassa. Ja tädin ja Agusin kanssa puistossa.Mä en oikeesti tiiä mitä toi kissa tekee karhun häkissä...................
JEJEJEJ EI MUUTA

sábado, 23 de agosto de 2014

Dia de cultura y Hot SpringsOon ollu nyt tasan viikon Uruguayssa, oho millon tää loma loppuu?, ainii vuoden päästä.. :DD On tullu nähtyy nyt kaikkee ihan hirveesti, ku mua viedään tiettu alussa kaikkialle! Eilinen oli ihan HULLU päivä, paras tähän mennessä!!

Koulussa meillä oli Dia de Cultura, eli kulttuuripäivä, jollon kaikki luokat teki esityksen ja pisteen eri maille (Ei suomea, kiitos vaan..). Tietenkää meiän luokka Taide1 ei halunnu mennä massan mukana, nii meil ei ollu maata vaa pukeuduttii randomeihin tyyleihin XD Olin ilmeisesti niin mielenkiintosen näkönen rokkari, et 3 eri poikaa tuli kysyy mun tranductorilta (meiän luokan poika on mun kääntäjä), et voiks ne saada kuvan mun kanssa :DDD FAMOSOO!? Mut siis kuitenki, ei ollu mikää Suomen lukion teemapäivä, vaa kunnon kokopäivän fiesta, niinku naamiaiset, hulluna eri maitten ruokaa, musiikkia, esityksiä ja tanssia. Ja löysin itelleni harrastuksen ku Salton kilpaileva tanssiryhmä esiinty ja menin sit juttelee niille ku kiljuin koko esityksen ku ne oli nii hyvii!! Nii niitten valmentaja sano et joo tuu vaa maanantain kattoo meiän treenei ja sit voit päättää et haluutko tulla mukaa. IHAN KREISI :DD
MI CLASE


GREECE, CLASE DE HERMANA


 

CON HERMANA

CHOCI

 Sitte illalla lähettiin Termasille, eli kuumille lähteille.. <3 Ihan sairaan kiva paikka, sellane maauimala, mis kaikki vesi tuli kuumista lähteistä. Hengattiin siel siskon, tädin ja sen lasten kanssa, kunnes samaan altaaseen ryntäs iso poikaporukka. Juteltiin siin ’tyttöjen kesken’ et kuka on ihana ja kuka ei ja menin sit sanomaa espanjaks, et ”ton keskimmäisen veisin kotiin”. 2 sekunttia, nii meiän viereinen mies ui niitten luo. Naurua, ososttelua, hymyilyä ja loppu tulos: hengattii niitten kaa loppu päivä :DD Se mies oliki sit joku isä joka venas niitä :D:D:D Jossai parin tunnin juttelun jälkeen tää Juan sit päätti kertoo, et ne on semikuuluisa bändi Uruguayssa ja jos lupaan tulla niitten keikalle samana iltana nii ne omistaa mulle jonku biisin ja pääsen lavalle ja IIK. (Tarkistin tänää 17 tuhatta tykkäystä facebookissa, okei uskon) Ei silti menty, mut numerot vaihtu ja treffit Montevideossa mas tarde (tarkottaa tääl yleisesti ottaen ’ei ikinä’) :DD


                  
BANDA LOCO CON HEMANA
Apua oon sekasin, en pysty kertoo mitää normaalii mitä tääl tapahtuu, okei tääl ei oo tapahtunu toistaseks mitään normaalii.. No arki alkaa varmaa kohta :D

Ainii, tääl pidetään tosi siistinä, et tykkään oluesta ja et Suomessa juodaan iha liikaa, nii aina jos jossain tarjotaan olutta nii kaikki sukulaiset hurraa ku juon lasillisen… 

miércoles, 20 de agosto de 2014

First day at LICEO!

Nyt oon kotona ruokahuoneessa kuuntelemassa VI-EM’iä (Joku Uruguayn One Direction :DDD) ja oottamassa et lähetää kohta kaupungille. Oottaminen tarkottaa, etten ite oo viel käyny ees suihkussa ja kohta tarkottaa et kello on nyt 17 ja lähetään ~20. Mut tosiaan kaupungilla on tarkotus vaihtaa mun heti alkuun rikki menny reppu ja ostaa uus SIM-kortti, mut seki tarkottaa et ensin kävellää ja hengaillaa kavereitten kaa ja sit mennää hoitaa asiat, just ennenku kaupat menee kii.. Tää aikataulu sopii mulle!!

Eli perheessä on sisko, joka on kunnon rock-fani ja eläkeläiset vanhemmat. Se et 37-vuotias veli asuu kotona, tarkottiki et koko sukuu asuu samal korttelil! Täs on kaikki tädit ja isän serkut ja niitten kissat jajajajjaja! Siskon kaa tuun tosi hyvin toimeen, aina ku pystytää keskustelee jostai.. no puhutaan yleensä pojista, koska ei tarvii osaa espanjaa tullakseen ymmärretyks, pitää vaa kikattaa ku näkee jonku söpön ja nyrpistää nenää ku ruman :DDD Elämäni pähkinän kuoressa, no? Isän kanssa tuun kans toimeen, me ei kuitenkaa puhuta tytöistä, mut ku se puhuu tosi hitaasti ja käyttää perinteisii verbei nii pysyn perässä. Sit jos en nii se vaa nauraa ja tyylii taputtaa selkää. Äidistä en oo ihan varma vielä…. Se on tosi hyvä kokki ja auttaa mua kaikessa, mut must tuntuu et se ei oikeen tykkää ku en puhu espanjaa ja sitä ärsyttää ku en ymmärrä. Mut se tulee varmasti muuttuu, ku opin kohta :DD!

Turchaa!
Nuestro cuerto


Tänää olin ekaa kertaa koulussa!! (Päivitän taas myöhässä Blogiin, koska unohin ottaa kuvia :-D) Hirveet ongelmat heti aamusta kansliassa, ku en ymmärtäny mitää virallist koulukieltä ja noi yritti kysyy et mikä on mun pääaine Suomessa.. JOO MIKÄ PÄÄAINE :DD Tääl voi valita lukion ekalla Humanistisen, Biologisien, Artistisen, tai Tieteellisen. Oon luonnollisesti tieteellisellä, sí? Eli joo mut laitettiin artistiselle, vaikka ilmeisesti äidin ja mun tutorin mielestä se ei ollu hyvä, no emmä ymmärrä mitä ne sanoo, nii ei voi mitää!!

Ei mut mun luokka on vaa täynnä chicos muy buenoos, pääsin heti sellaseen 6 pojan ja 1 tytön porukkaa, jos kaikki soittaa kitaraa ja laulaa. Ja tästä lähtiki ensimmäinen töppäys jonka tein tääl… ::


Eli, mun koulu loppu 12:00 ja mun piti oottaa aulassa siskoo 13:30 saakka, koska sil oli vika tunti. No, sit nää mun chicos lindos pyys mua soittelee plazalle.. ja sovittii yhen niist kaa et se pitää must huolta ja tuo takas tunnin päästä (Ihana mies). Eli VAMOS A PLAZAA! Siel me sit soiteltii ja naurettii ja laulettii, kunnes mun sisko tuli mun takaa sillee ”Mitä helvettiä?”. Kävi ilmi, et mun siskon oliki tarkotus ottaa mut sen englannin tunnille näytille ja sit ku en istunu siel aulas, enkä meiän luokas, nii koko koulun henkilökunta sit etti mua sit siel. Sainki sit esittää tarinani espanja-englannilla 1 vanhempien luokan edessä anteekspyyntöjen kera :DDDDD Se opettaja vaa nauro et ”Joo tääl ei ikin tapahu mitää jännittävää, nii sua ja sun selityst kattoo ku elokuvaa” jejejeje Ja siis sekaannus ei johtunu siitä et mun espanja on iha mätä, vaa et ne muutti suunnitelmia. 

PS. Saltossa on ihan sairaan kuuma, terkkuja vaa Montevideoon, missä +15 XD!!
Chicos MUUY Locoos!!


domingo, 17 de agosto de 2014

Welcome to Uruguay

Istun parfyymin tuoksusessa bussissa läppäri kädessä virolaisen tytön vieressä. Molempien ilmeistä paistaa väsymys ja innostus. Ollaan 6 tuntia kestävällä matkalla Saltoon isäntäperheiden luokse, uusiin koteihin, missä ois tarkotus viettää seuraavat 11 kuukautta! Tunnelmat on aika sekalaiset. 

Viimeset 3 päivää ollaan vietetty YFU alotusleirillä Montevideossa +-35 muun vaihto-oppilaan kanssa. Siellä meille selitettiin arjesta Uruguayssa, liittyen muummoassa Mateen (Urugualainen yrttijuoma), presidentinvaaleihin, jotka on 2 kk päästä, Marihuanan laillisuuteen ja koulun käyntiin. Monet asiat oli tosi hyödyllisiä, mut kokoajan hirvee hinku isäntäperheeseen, eikä kaikki jaksanu kiinnostaa koska hirvee väsymys ja 26/35 saksalaisia äänekkäitä kauhukakaroita... :D Tääl on ihan HIRVEE KYLMÄ, siis ihan oikeesti joku +5 aamusin ja iltasin, päivälläki kohoo ehkä +17, kuolen pelkän nahkatakin kaa. Huomenna eka ostos: toppatakki ja villapöksyt!! Mut Saltoon tulee kuulemma lämmin tosi nopeesti. 

Espanjaa oon jo tääl treenannu tosi paljon, lueskelin koko leirin ajan lukion 4 kurssia ja selailin verbikirjaa (joka on loistava, KIITOS äiti ja Tiipe!!). Bussiasemalla sain vaihettua rahaa ja tilattua Subwaysta leivän ja nyt bussissa selvitin viereisen rouvan kanssa bussin Wifin toimintaa. (Se ei toimi, joudun lähettää tän vasta kotoo..) Eli hyvin on tähän mennessä menny. Erityisesti sillon ku mun pitää puhuu nii tuun ymmärretyks, mut sit ku mulle puhutaa nii se on paljo vaikeempaa ku tääl puhutaan tosi nopeesti.

Mutta, ei mulla tässä vaiheessa muuta, 6 tunnin päästä siis isäntäperheessä ja yritän saada tän lähetetyks sieltä. Seuraava päivitys isäntäperheestä ja varmaan ekoista koulupäivistä IIK!

 


 vessan ovia ei koeta tarpeelliseks täällä :DD

 El grupo finlandes

martes, 12 de agosto de 2014

Time to leave everyting

En tuhlaa aikaa itteni esittelyyn.

Noni, eli tänään 12.8 mulla on enää 1 täys päivä ennen ku lähen vaihtoon Uruguayhin! Ennen läksiäisii ei ollu yhtää jänskättäny, mut mitä enemmän ihmiset kyseli, ni alko tulee perhosii. Nyt jo kuolen stressiin, ku tuntuu et kaikki Suomes tökkii tikulla, et oonhan varmasti hoitanu kaiken ja alkaa oksettaa ja päätä särkee ku jännittää niin paljon!

Sain vasta eilen tiedot isäntäperheestä, eli 3 päivää ennen lähtöö, ei menny myöhäseks :D Mutta tosiaan, mun perheeseen kuuluu eläkkeellä olevat isä ja äiti, kaks parikymppistä siskoa, jotka opiskelee muualla, 18-vuotias sisko, jonka kanssa jaan huoneen ja 37-vuotias veli, joka asuu kotona. Oon tosi innoissani, et on saman ikänen sisko, sit ei tarvii mennä kouluun yksin, pääsee helpommin tutustuu ihmisiin ja harrastusten valinta voi helpottuu :)

En osaa kirjottaa viel mitää muuta HAHA.. Läksiäiskuvia: