jueves, 30 de octubre de 2014

69 päivää takana, 245 edessä

Holaa!
Woow 3 viikkoo vieriny ohi ihan hullulla vauhilla! PALJON päivitettävää asiaa taas jaja :D!
Tai no, elämä on jatkunu ihan ruutineissa sinänsä.

Joku aika sitte käytiin siskon kaa keskustan supermarketissa shoppailemassa ja kokkasin ekaa kertaa suomalaista ruokaa perheelle J! Ai mitäkö? Lihapullii ja perunamuussii DAA! Ja ruskeeta kastiketta joka jäi syömäkelvottomaks, niinku aina ku ees yritän tehä sitä XD Oli ihana kans syyä salaattia, ilman öljyä, etikkaa tai suolaa <3 Korvapuusteiki oli tarkotus tehä, mut kertokaa toki mitä kardemumma ja fariinisokeri on espanjaks… No porukat tykkäs hirveesti ja saan kokkailla toistekki J Kalakeitto ja tosiaan toi pullien tekeminen on seuraavana mielessä!
Myöhemmin käytiin kuvailemassa juna-asemalla. Olin jo pitkää katellu sitä, et pakko saada kuvia tuolla, ja oon tosi tyytyväinen! Illemmalla jatkettiin ramblalle juomaa matee parin spussen ja luokkakaverin kaa. Mate on siis jostain mate nimisestä puusta tehty muki, minne laitetaan yerbaa (vähän ku teetä). Sit otetaan termarillinen keitettyä vettä mukaan ja juodaan yrttijuomaa kaduilla :D Ja lähinnä se on jakamista varten. Aina kaadetaan uus vesi ja annetaan seuraavalle henkilölle. Sit ku vesi on loppu, nii on jonkun muun vuoro. Mate on tosi suuri osa Uruguayn katukuvaa, sillä noin joka toisella ihmisellä on Mate ja termospullo kädessä. Ite tykkään tosi paljon matesta, se on niinku kirpakkaa vihreetä teetä, jota voi hörppiä ku ei oo mitää sanottavaa :D

Siskon ja virolaisen vaihtarin, Karmenin kanssa Puertolla!
Koulussa eletään dramaattisia hetkiä. Kesäloma alkaa 2 viikon päästä nii tääl on kaikki kokeet käynnissä. Kiitos itselleni, oon idiootti ja oon ilmiantanu itteni puhumalla espanjaa tunneilla ja näin ollen joudun osallistumaan suurimpaan osaan niistä.. Ja sit teatteritunneilla esitetään meiän näytelmä keskellä Plazaa.. Toistaseks ollaanki vaa esitetty sitä keskel kouluu.. Oon jo tosi kyllästyny ku kokoaja runkataan tota samaa esitystä ja ain pitää olla valkoset vaatteet pääl ja on niin samperin kuuma eikä kiinnosta :DD Mut kohta toiki ohi ja laitan sitte videon tänne ja selitän esityksen idean ku ollaan esitetty se vikan kerran. Jaa yhellä tytöllä oli synttärit ja sorruin syömään 2 alfajorea…Dulce de leche (käytännössä kinuski) -suklaakeksejä siis. Alfajoressa on 200 caloria ja 15g sekä rasvaa, että sokeria per keksi jajajaj :D En siis oikeesti vitsaile. Sit parin päivän pääst meiän matikan opettaja harjottelija oli vikaa kertaa nii se toi Dulce de leche –täytekakkua kouluun… lopetin caloreiden laskemisen. Fiksuna kuitenki juoksin salilla loppu viikon jokasella Pilates ja Aerobic tunnilla ja annoin viel trainerin vähä piiskata, ei jääny paha omatunto.. :D Kuitenki nyt tokan salikuun lopussa todettiin siskon kaa, et halutaan ehkä vaihtaa salia ja tänään ois eka sali vaihtoehto kokeilu! Tunnen itteni retardiks aina välillä, ku katon ihmisten piirrustuksii.. Mun on toi pikku käsi tuola <3

Sitteen… Meillä on nyt 8 uutta perheenjäsentä..<3! Meiän saksanpaimenkoira Turcha sai vauvoja!! Niin ihanaa, niin surullista. Uruguayssa on tosi paljon katukoiria ja muutenki koiria pidetään aina pihalla. Turcha on myös aina ulkona kiinni remmissä. Isi välillä päästää sen vapaaks pihapiiriin, mut mä oon oikeestaan ainut joka sitä vie lenkille. Näin ollen Turchan viettäessä yönsä pihalla, joku kiimanen uros oli käyny pistämässä sen paksuks. 8 pennun saaminen täällä ei siis todellakaan tarkota samaa ku Suomessa. Todennäkösesti 3 eniten saksanpaimenkoiran näköstä löytää kodin ja lopuista ”hankkiudutaan eroon”. Ihan kauheeta ajatella sitä, mut viel kauheempaa ois laittaa ne kadulle ja pahentaa katukoirien tilannetta. Kuitenki nyt nautitaan siskon kanssa äiteilystä ja pohditaan nimiä meiän natiaisille X)! 
Viime perjantaina tääl vietettiin HALLOWEENIA!! Mä oikeesti rakastan pukeutua joten voitte kuvitella miten innoissani olin! Mentiin siskon kaa ”Polo” nimiseen discoon joka järkättiin Costalla. Siis kaikkien puheiden mukaan sen piti olla jotain niin tajunnan räjäyttävää ja hullua, et odotukset oli aika korkeet. No päädyttiin täydet kuteet ja kasvomaalit päällä keskelle hitaasti heiluvien kännisten epäteinien keskelle kuuntelemaan teknoa.. Ei hitto oli hirveetä XD Mut joo oltiin kuitenki bileitten loppuun asti, eli 6’een aamulla ja sit raahauduttiin kotiin syömään. Ei enää ikinä.Aamun tunnelmat.. 

JA ainii: Uruguayssa on ollu nyt tosi paljon poliittisia menoja, koska presidentin vaalit on käynnissä. Vaaleissa on 4 presidentti ehdokasta eri puolueista, joista äänestetään laittamalla äänestyspaikalla puolueen logolla ja nimillä värikkääks koristeltu paperi kirjekuoreen. Ja tääl ei äänestetä pelkästään presidenttiä, vaan jotenki ilmeisesti myös jotain presidentin tärkeitä ministereitä, joiden näin ollen pitää olla samassa puolueessa. Vähän jääny epäselväks. En kans oikeen oo saanu selville et miten ihmiset valitsee ehdokkaansa, ku ei tääl oo mitää väittelyitä telkkarissa. Ainoostaan on selvää, et ajatteleeks ehdokas ”Si ala baja” vai ”No ala baja”. Eli et pitäskö alle 18-vuotiaan mennä vankilaan rikoksesta vai ei. No kuitenki joka kadunkulma ja tolppa on täynnä puoluemainoksia, autot hyrräilee valtavien kajareiden kanssa joista soi puoleiden biisejä ja rannalla järkätään vähän väliä jotain kokouksia. Jännä.
Joo, semmosta tällä puolella maailmaa taas :D

Chau!

No hay comentarios.:

Publicar un comentario