lunes, 22 de septiembre de 2014

Argentiina ja kevät loma

Oon taas bussissa, tällä kertaa matkalla kohti Rio Negroa. Eilen alko viikon kestävä kevät loma ja todettiin siskon kanssa, että tarvitaan vähän etäisyyttä Saltoon ja lähettiin koko lomaks Angelinan kämpille Fray Bentokselle. Meil on ollu hirveesti draamaa Saltossa, nii tuntuu ihanalta istuu hiljasessa bussissa, katella maisemia ja antaa ajatusten lentää.

Tän viikon keskiviikkona käytiin äitin ja veljen, Marcelon, kanssa Argentiinassa shoppailemassa. Kaikki on hehkuttanu tääl, miten halpa Argentiina on, et Saltossa ei ees kannata ostaa mitään ja sen takia shoppailin tosi huolettomasti kaikkee. No, kyl mul sit 100€ uppos ku laskeskelin illalla kotona… Tää ”tosi halpa” tarkotti siis sitä, et Argentiinassa joku kiva paita maksaa ehkä 300 Uruguayn pesoa ja tääl 350. Vau, paljon halvempi? Ei, 50 Ur. pesoa on ehkä nippanappa 2€… No oli kuitenki nastaa ja hirveesti ostin taas vaatteita :D.
Nyt mun viereen istu ihana latino mies HAHA :D Se yrittää kokoaja kuikuilla, et mitä duunaan, ku kirjotan varmaan aika mielenkiintosen näköstä tekstiä! Matkaa viel pari tuntia, saa nähä kysyykö, et mistä oon. Pääni pantiks, sen verran kiilto silmissä kattoo, et kysyy varmasti.

Koulussa menee ihan hyvin täl hetkellä. Tarkottaa siis, et mul on 2 vihkoa täynnä piirustuksia, espanjan kielioppisääntöjä, ristinollia ja keskusteluja. Opettajat ei oo hirveen kiinnostuneita mitä teen ja en pistä pahakseni, vaikka oiski, ei ne tiiä et ymmärrän jo sen verran et voisin pikkasen osallistuu :DD Ei vaiskaa, emmä oikeesti pysy mukana opetukses vaik yritän, se on nii paljon nopeempaa, ku normaali keskustelu, joka jo sujuu. Enkun tunneilla oon tietty ihan priimus, etenki ku sen opettaja on tosi kiinnostunu musta ja Suomesta, nii tähän mennessä kaikki tunnit on ollu sitä et mä kerron englanniks Suomesta luokan eessä ja demostroin samalla liitutaululle.

Mut joo koulussa sujuu hyvin siis lähinnä kavereiden kanssa, alan päästä porukkaan. Olin tosi hiljanen tietty alkuun ku en puhunu espanjaa ja puhumisen tarpeissani juttelin vaan englantia Chokin kanssa. Mut sit mutisin vähän espanjaa Francon kanssa ja nyt _luulen_, et suurin osa meiän luokalta on tajunnu, et oikeesti oon kykenevä kommunikoimaan espanjaks, tarviin vaa aikaa ja osa sanoista pitää selittää.

Nää on näitä hyviä hetkiä koulussa :D

Ihan hullu taivas!!
Noni, nyt se kysy, et onko nälkä ku syön omenaa. Ei, tykkään vaan syödä. Vitsi ei menny perille.. :D 

1h myöhemmin: Numerot vaihtu

No hay comentarios.:

Publicar un comentario