domingo, 17 de agosto de 2014

Welcome to Uruguay

Istun parfyymin tuoksusessa bussissa läppäri kädessä virolaisen tytön vieressä. Molempien ilmeistä paistaa väsymys ja innostus. Ollaan 6 tuntia kestävällä matkalla Saltoon isäntäperheiden luokse, uusiin koteihin, missä ois tarkotus viettää seuraavat 11 kuukautta! Tunnelmat on aika sekalaiset. 

Viimeset 3 päivää ollaan vietetty YFU alotusleirillä Montevideossa +-35 muun vaihto-oppilaan kanssa. Siellä meille selitettiin arjesta Uruguayssa, liittyen muummoassa Mateen (Urugualainen yrttijuoma), presidentinvaaleihin, jotka on 2 kk päästä, Marihuanan laillisuuteen ja koulun käyntiin. Monet asiat oli tosi hyödyllisiä, mut kokoajan hirvee hinku isäntäperheeseen, eikä kaikki jaksanu kiinnostaa koska hirvee väsymys ja 26/35 saksalaisia äänekkäitä kauhukakaroita... :D Tääl on ihan HIRVEE KYLMÄ, siis ihan oikeesti joku +5 aamusin ja iltasin, päivälläki kohoo ehkä +17, kuolen pelkän nahkatakin kaa. Huomenna eka ostos: toppatakki ja villapöksyt!! Mut Saltoon tulee kuulemma lämmin tosi nopeesti. 

Espanjaa oon jo tääl treenannu tosi paljon, lueskelin koko leirin ajan lukion 4 kurssia ja selailin verbikirjaa (joka on loistava, KIITOS äiti ja Tiipe!!). Bussiasemalla sain vaihettua rahaa ja tilattua Subwaysta leivän ja nyt bussissa selvitin viereisen rouvan kanssa bussin Wifin toimintaa. (Se ei toimi, joudun lähettää tän vasta kotoo..) Eli hyvin on tähän mennessä menny. Erityisesti sillon ku mun pitää puhuu nii tuun ymmärretyks, mut sit ku mulle puhutaa nii se on paljo vaikeempaa ku tääl puhutaan tosi nopeesti.

Mutta, ei mulla tässä vaiheessa muuta, 6 tunnin päästä siis isäntäperheessä ja yritän saada tän lähetetyks sieltä. Seuraava päivitys isäntäperheestä ja varmaan ekoista koulupäivistä IIK!

 


 vessan ovia ei koeta tarpeelliseks täällä :DD

 El grupo finlandes

No hay comentarios.:

Publicar un comentario